FaceBook blog.hu

Marketing - Horeca / Turizmus

Enni vagy nem enni? Avagy marketing kofa módra

2012.05.11

Piacra járni jó. Ahogy múlnak a gyermekévek, az ember szépen lassan rájön, hogy a „minden nap egy alma” típusú életigazságokban tényleg van valami...

...így én is egyre többször veszem - rendkívül környezettudatos módon - a vállamra a bevásárló táskámat, és vágok neki itt a beszerző körutamnak.

Az agyam ilyenkor végtelenített lejátszásra állítja az Este fess a pesti nő releváns sorait, vagyis hogy „hajnalban szól a vekkere, és tele van már a cekkere, mert nem derogál, ő piacra jár. Délre jó ebédet főz, mert szépítő őt a gáz a gőz”, arról nem is beszélve, hogy imádok olyan felnőttes dolgokat mondani a barátaimnak, mint hogy „mindjárt jövök, csak lemegyek a piacra”.


A Vásárcsarnok belső látképe.


Minden magabiztosságom ellenére azért van még mit tanulnom, például egyesek szerint nem illik darabra kérni a krumplit, és a hentes is kegyetlenül kinevet, mikor szombat délután fél egykor csirkemellet kérek tőle. Ami azonban vitathatatlan tény: sehol annyi bókot nem kap az ember lánya, mint itt a huncut zöldséges fiúktól. A „szabad-e letörni a banánból?” kérdésre kapott csábos szemöldökhúzogatással kísért „hát nem mindenkinek” típusú udvarlások felettébb vicces élménnyé teszik a vásárlást.

Legutóbbi körutamat a szívemhez legközelebb álló Fővám téri Vásárcsarnokban ejtettem meg, ahol marketinges szemmel is nézelődtem kicsit, miután kihevertem a sokkot, amit az egyik hentes pultban dekorációnak használt, pultra támasztott napszemüveges kismalac okozott. Annak ellenére, hogy leheletnyit morbid eszköznek tartom, reklámos szemmel gerilla ötletnek nem rossz. Ezt támasztja alá az is, hogy a helyen tömegesen jelen lévő turisták óriási mosollyal pózoltak és fényképezkedtek az előbb említet installációval.


Hagyományőrző dekorációk


A kiakasztott kék- fehér molinókból és zászlócskákból éles logikámmal kikövetkeztettem , hogy épp görög napok vannak a csarnokban, bár a program mibenléte azóta sem vált világossá a számomra. A vásárlás óta végzett szorgos kutató munkám során csak annyi információt találtam, hogy a különböző nemzetek tematikus napjai jelentik a Vásárcsarnok új marketing eszközét. Ebben az esetben azonban nem ártana kicsit jobban promotálni az eseményt, illetve azt, hogy a zászlókon kívül mitől görög nap például a görög nap. Bár lehet, hogy csak én érkeztem épp rossz időben, és a szirtaki csoport pont pihenőt tartott, tzatzikit evett és frappét szürcsölt a piac egy másik pontján, de remek lehetőség lenne például a Vásárcsarnok facebook oldalát ilyen célra használni, ami jelenleg semmilyen funkciót nem tölt be.

A 8 rajongóval rendelkező oldalnak először azt kéne eldöntenie, hogy indokolt-e a közösségi oldalon való jelenlét, utána pedig azt, hogy ha igen, akkor mire akarja azt használni. Mert ez így, ebben a formában véleményem szerint méltatlan ehhez a helyhez.
Kommunikálni pedig bőven lehetne mit, például a földszinti kínálaton kívül az emeleti bazársorról, ahol bármit lehet kapni, ami hímzett, vagy olyan mintha hímzett lenne. Külön gyöngyszemnek ítéltem meg azt a népviseltbe öltöztetett játék babát, amire egy nagyon fura bajuszt ragasztottak feltételezésem szerint a kereskedők. Mondjuk így vitathatatlanul sokkal betyárosabb lett.


Információs tábla


Az épület gyönyörű, a kínálat óriási, és talán az egyetlen hely Budapesten, ahol a „hungry hungarian” viccet is elnézi az ember a rossz humorú turistáknak. Egy átgondolt kommunikációs kampánnyal pedig csodát lehetne művelni, mert piacra járni igenis jó. Szlogengyártáshoz javasolnám az eladókat is bevonni a brainstorming-ba, nálam egyelőre a „160 Ft lesz, meg a telefonszámod” vezet.


Leskó Judit
(reklámipar)

 
Címkék: gasztro, reklám
vissza az előző oldalra

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung, hogy a legtökéletesebb képélményt alkossák meg a HDR10+ technológiával

Tovább

Négynapos sörünnepet rendeznek a Szabadság téren

Sörünnepet rendeznek június 15 és 18 között a Szabadság téren Belvárosi Sörfesztivál néven. 

Tovább

A Decathlon új kezdeményezése mozgásba hozza az országot

A Magyarországon piacvezető Decathlon hitvallásának egyik alappillére a mozgás népszerűsítése, a vállalat küldetésének tekinti, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sportolás örömét. Kutatások bizonyítják, hogy ma több mint 4 millió magyar...

Tovább

Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban

Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

Tovább

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat

Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket. 

Tovább

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. 

Tovább

Zenekar a lépcsőn

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt idén is a Visionary 7 készítette. A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt...

Tovább

“Adjátok vissza lányainkat”

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM

Tovább

Kállay-Saunders András 5. lett az idei Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat...

Tovább

Az egyedülálló diplomások gyorsabban találnak párt

Előnyt vagy hátrányt jelent, ha egy társkereső diplomás? Vajon máshogy keresnek párt maguknak a diplomások az interneten? Az első kérdésben megoszlanak a vélemények, de a megkérdezett diplomás egyedülállók jelentős részének igenis számít, hogy...

Tovább

Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. 

Tovább

Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat

A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. 

Tovább

Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos.

Tovább

5000 négyzetméteres közpark és high-tech konténerkilátó az AGORA Budapest építkezésén

Március óta zajlanak az AGORA Budapest építési munkálatai. A projekt ingatlanfejlesztője, a HB Reavis rendhagyó módon a fővárosi közösséget és jövőbeli bérlőit lepte meg egy saját építési területéből leválasztott 5000 négyzetméteres zöld...

Tovább

Formabontó közterületi kampány: szobrot tisztított a Neatly

Nemrégiben indult el Budapesten a magyar Neatly, mely ruhatisztítást és vasalást kínál online megrendelésre.

Tovább

Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

Tovább

A MITTE Communications új ügyfelekkel zárja az évet

A MITTE Communications 2014 második felében új partnerekkel bővítette ügyfélkörét. A stratégiai kommunikációs ügynökség irodája emellett jelölt az Iroda.hu szakportál által meghirdetett "Az Év Design Irodája" versenyen, melynek...

Tovább

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Gulyás Jánost nevezték ki az MEC Wavemaker közép- és kelet-európai vezetőjének

Gulyás Jánost, az MEC Magyarország ügyvezetőjét nevezte ki a vállalatcsoport az MEC Wavemaker vezetőjének a közép- és kelet-európai régióban. A kinevezést Jeremy Clark, az MEC Wavemaker EMEA-régióbeli vezérigazgatója jelentette be.

Tovább

04

1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Globe Master Studio

Cégnév: Globe Master Kft. Cím: Budapest, 1115 Somogyi út 19. Telefon: 06 1 781 1660, 06 30 403 3170, 06 30 350 7321 E-mail:...
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin design display divat fiat fifa google horeca iphone karácsony könyv közbeszerzés kutatás laptop márka marketing okostelefon olimpikon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus vostro adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. bank Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr danone David Hasselhof dekoráció dell design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius generali gerilla goodwill google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia Kenderesi kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego lenovo libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paralimpikon paypal Pécs pepsi pepsi, retró, personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising PRGN public relations puma QR rádió redbull reklam reklám reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklámipar reklamipar reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtburesz sajtó samsung sanoma Slow Budapest social social media soproni sör söröcske spar sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telefon telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef unicum ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy vendéglátás verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web web2 webshop westend workshop wwf yogabook youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis