FaceBook blog.hu

Marketing - Márka

Egy szokatlan kampányötlettel erősít az ALDI

2012.10.18

Az ALDI Magyarország egy komplex, 360 fokos kampány keretében szervezett játékot indított „ALDI Háziasszonyai" néven.

A kampány alapgondolata, hogy az ALDI eltérően a versenytársak unalomig használt módszereitől, nem egy ismert személyt, celebet választ referenciaszemélynek, hanem saját vásárlói közül választja ki azt a három “civil” személyt, akik elhivatottak, mint ALDI-vásárló,
hitelesek, mint háziasszony és alkalmasak a médiában való megjelenésre. A jelentkezés és kiválasztás is a nyilvánosság előtt zajlik.

A több hónapos offline, online, tévés és event eszközöket is alkalmazó kampány két főszakaszból áll. Az első szakaszban háziasszonyok jelentkezését várták a játékra 3 kategóriában (elfoglalt, modern és tradicionális háziasszony). A jelentkezők közül kategóriánként 3-3 fő jutotttovább a második, kiválasztási szakaszba. Ennek során a versenyzőkkel bemutatkozó reklámspotok készültek. A reklámspotok és a játék weboldalára felkerülő információk alapján a nézők szavazatai döntik el, hogy ki lesz az a kategóriánként 1-1 győztes, aki 2013-tól az ALDI háziasszonyaként képviseli az ALDI-t a nyilvánosság előtt.

Az ALDI háziasszonyai 2013-ban havi nettó 300.000 Ft-os fizetésben részesülnek egy éven keresztül. Az „ALDI Háziasszonyai" kampánynak köszönhetően így három új arc kerül be a köztudatba, akik nincsenek elérhetetlen távolságra a fogyasztóktól. A televíziónézők szavazatai által kiválasztott referenciaszemélyek valódi ALDI-használó háziasszonyok . Az ebből fakadó eredetiségük és hitelességük révén hatékonyan alakíthatja az ALDI saját márkaképét, továbbá az ő szájukból minden vélemény, információ vagy akár kérdés sokkal hitelesebb, és jobban befogadható a fogyasztók számára, hiszen barátnőként, “közülünkvalóként” kezelik a Háziasszonyokat.

A játék felhívó szakaszában a jelentkezők 2012. augusztus 23-tól szeptember 12-ig a
www.haziasszonyok.aldi.hu weboldalon keresztül tudtak regisztrálni fénykép feltöltése, illetve az online regisztrációs oldal kitöltésével. A szavazás és a kiválasztás 2012. október 18-tól 2012. november 26-ig történik, ezt követően a nyertesek neve november 29-én reggel
jelenik meg a www.haziasszonyok.aldi.hu honlapon, így válik hivatalossá, hogy mely kategóriát melyik játékos nyerte meg.

A kampány lebonyolítója a HAB ad reklámgyökség.

 

(reklámipar) 
Címkék: kampány, márka
vissza az előző oldalra

Változó igények - változó képek - Élményturizmus - élményfilmek

A fogyasztói igények folyamatosan változnak. Többet, jobbat, mást, de leginkább még többet, még jobbat, még másabbat várunk. Hogy mitől? Mindentől!

Tovább

D. Tóth Kriszta a Persil arca

A Persil innovációja a Persil Lavender Freshness új és egyedi illatélményt kínál vásárlói számára: egy utazást Provance végtelen levendula mezőire. A Henkel Persil márkájának D. Tóth Kriszta lett a magyarországi arca.

Tovább

Tervezz szurkolói zónát - pályázati lehetőség!

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) - mint a hazai rendezvényszervező szakma képviselője - a valós piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező szakemberek képzésére létrehozta prémium rendezvényszervező...

Tovább

A világ legjobb fürdőinek nyomában jártunk

Megállapíthatjuk, hogy idén a tél igazán kegyes hozzánk.

Tovább

Valentin napi éttermi ajánlatok - a marketinges szemével nézve

Bálint nap a romantika, a szerelem, a giccs ünnepe - azaz igazi kereskedelmi ünnep. Mutasd meg párodnak, hogy mennyire szereted, vegyél neki virágot, ajándékot, csokit, ékszert, eljegyzési gyűrűt és az sem árt, ha elviszed egy romantikus vacsira.

Tovább

Én vagyok a gumicukor királylányod! - Való Világ 6 -

Új év, régi-új TV műsor. Elkezdődött a Való Világ legfrissebb és minden eddiginél izgalmasabb, fesztelenebb, oldottabb vagy inkább primitívebb szériája.

Tovább

Nincs online videó, de jól mérhető a hatékonysága

A TV reklám és az online videó hatékonysága és helye a kommunikációs mixben.

Tovább

Elbaltázott reklámhelyek

Reklámzaj, konkurenciaharc, csökkenő árbevétel, immunitás a hirdetések iránt, gazdasági válság. Ismerős kifejezések, ugye?

Tovább

A Royal Baby, mint turizmusserkentő eszköz?

A Royal Baby megszületés bizonyára nagyon jó hír William és Kate valamint a brit királyi család számára, de vajon ugyan annyira fog felvirágozni a brit beutazó turizmus amennyire kivirult az anyaságtól a cambridge-i hercegné?

Tovább

Óvszer és Chelsea-mez ajándékba a várandós Katalin hercegnőnek

Bizarr és nevetséges ajándékok sokasága árasztja el Katalin hercegnőt, akinek a legfrissebb hírek szerint akár már a héten megszülethet a gyermeke. A finn kormánytól óvszert, egy ékszerésztől pedig aranyból készült popsikrém tartót kapott a hercegi...

Tovább

Küszöbön az internetes keresés forradalma?

A világ negyedik legnagyobb keresője, az orosz Yandex, a hétvégén bejelentette, hogy teljesen új alapokra helyezi az internetes keresést. A Google egyelőre küzd azzal a problémával, amin az oroszok elegánsan átlépnek.

Tovább

Lezárult ’Az Év Honlapja’ pályázat – indulhat a zsűrizés!

Vége a hosszabbításnak, 333 pályázattal véglegesen lezárult a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által közösen rendezett „Az Év Honlapja” pályázat. Ezzel kialakult a 2013-as mezőny!

Tovább

Mit gondol rólunk, nőkről az internet

Az Egyesült Nemzetek Szervezete, azaz az ENSZ 1945 óta hivatott elősegíteni az államok közti együttműködést többek között az emberi jogok terén is.

Tovább

Kihalt városközpontokat hoznak a webáruházak?

Egy holland kutatás szerint rövid időn belül a kiskereskedelmi egységek negyede eltűnhet az online kereskedelem hatására.

Tovább

Díjat nyert Vörös Botond és Vasvári Péter a nemzetközi Best Brand Awards versenyen

A Best Brand Awards célja, hogy nagy horderejű márkákat és védjegyeket jutalmaz meg, amik megjelenésükkel építik a világ vizuális arculatát.

Tovább

Összegyűjtöttük 2013 legjobb print hirdetéseit

Milyen a jó hirdetés? Mindig is fontosnak számított ez a kérdés marketing- és reklámszakemberek körében, de talán az egyre növekvő reklámzajnak köszönhetően a helyes válasz(ok) megtalálására egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk.

Tovább

Kreatív szakemberek ismérvei

Fantasztikus kutatásra bukkantunk, így nem vitás, most biztosan lehull a lepel, nem bújhatnak el előlünk. Jelen cikkünkben ugyanis néhány ismérvvel fémjelezzük őket. Hogy kiket? Hát a kreatív személyiségeket.

Tovább

Vasvári Péter díjat nyert a németországi 4 th ICDA, International Corporate Design Award versenyen.

A Kiválóság Díját - Awards of Excellence - nyerte meg a 4 th ICDA, International Corporate Design Award, Vállalati Logók kategóriában. A szakmai zsüri a Sciencespot nevű logóját díjazta, mely egy magyarországi tudományos weboldal részére készült.

Tovább

OMD-től és Mindshare-től igazolt a Maxus

Új munkatársakkal bővült a Maxus Hungary csapata, miután Csizmadia-Schveiger Eszter és Iszak Júlia is csatlakozott a médiaügynökséghez.

Tovább

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

04

1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Bee Display

A Bee Display és Bee Production komplex szolgáltatásokat nyújtó reklámügynökség, reklámkivitelezői háttérel.. Cégnév: Bee Média Kft....
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin display divat fiat fifa google horeca iphone könyv közbeszerzés kutatás márka marketing okostelefon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr David Hasselhof dekoráció design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius gerilla google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paypal Pécs pepsi personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising public relations puma QR rádió redbull reklám reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtó samsung sanoma social social media sör söröcske sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web2 webshop workshop wwf youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis