FaceBook blog.hu

Marketing - Social media

Már a TOP 10-nél tart az Aranykönyv szavazás

2012.04.26

A kategóriánként meghatározott legnépszerűbb 10 könyv alapján már lassan kirajzolódik, hogy idén melyek lesznek a legnépszerűbb alkotások mind a hazai, mind a külföldi szerzők között.

A Libri Aranykönyv szavazás a TOP 10 fordulóhoz érkezett, közel 460 000 szavazattal. A kategóriánként meghatározott legnépszerűbb 10 könyv alapján már lassan kirajzolódik, hogy idén melyek lesznek a legnépszerűbb alkotások mind a hazai, mind a külföldi szerzők között. Az ebben a fordulóban szereplő művekre egészen május 6-ig lehet majd szavazni, ami után már valóban csak a hajrá és a végső visszaszámlálás lesz hátra.

Ahogy a végső fordulóhoz közeledik az idei Libri Aranykönyv szavazás, egyre inkább bebizonyosodik, hogy hazánkban valóban minden olvas. Az olvasási szokások, a kedvelt irodalmak listája és a motiváció azonban mindenkinél más és más, és ez tökéletesen megmutatkozik a rendezvényt népszerűsítő ismert arcok, többek között Gubás Gabi, Ördög Nóra és Rácz Zsuzsa között is. Rácz Zsuzsa írónő szerint, - aki 2010-ben Aranykönyv díjat nyert a szórakoztató irodalom kategóriában „Állítsátok meg Terézanyut!” című nagysikerű könyvével - olvasás nélkül nem lehet boldogulni a mai világban, és ami a legvonzóbb benne, hogy nemes egyszerűséggel jobbá teszi mindenki életét. „Ha valaki nem tud jól értelmezni egy szöveget, akkor később nem fogja megérteni, hogy mit kérnek tőle a munkahelyén, tehát nem fog tudni boldogulni.”

Az írónő szerint a gyermekek számára is fontos, hogy minél előbb megszerettessék velük az olvasást, mert ezt nem lehet elég korán kezdeni és ebben nagyon fontos szerepet játszik az, hogy otthon a családban a szülőktől milyen példát lát. „Egy gyermekem van, valószínűleg azzal, hogy könyveket cipel be az oviba, valamiféle tekintélyt szerez magának az óvodástársai között. A legkedvesebb közös játékunk, ezt nem én találtam ki egyébként, hogy ő lepakolja a könyveket, és én meg megvehetem tőle azokat, de a legviccesebb benne az, hogy én bármelyik könyvre mutatok rá, arra azt mondja, hogy azt most nem adhatja el nekem. Hát nyilván ezt is tőlem látja, nagyon meg kell bíznom valakiben ahhoz, hogy kölcsönadjak neki egy könyvet, de ajándékozni, azt bármennyit!” Ezzel Gubás Gabi színésznő is egyetért, és nagyon izgalmasnak és lélekemelőnek tartja, hogy ez a szavazás a könyv és az olvasás szeretetére buzdít. „Ez nekem szakmabeliként is és anyaként is fontos, én is erre nevelem a gyerekeimet.” – mondta.Ördög Nóra műsorvezető, szerkesztő más oldalról közelíti meg az olvasást, hiszen nap, mint nap a kereskedelmi televízió világa veszi körül és pont ezért örül annak, hogy részt vehet a program népszerűsítésében. „Az én személyem egy kissé pikáns ebben a történetben, szeretném azt hinni, hogy tényleg én lehetek a híd, az összekötő kapocs a kereskedelmi televíziózás és a könyvolvasás között, ezért is vállaltam el, hogy ennek a kezdeményezésnek az egyik arca legyek.”

Nóra imád kádban olvasni, és rendkívül hiányolja azt az időszakot, amikor még több ideje volt és metróval járkált a városban, és utazás közben rengeteg ideje jutott a művelődésre. A műsorvezető szerint mindenkinek különböző korszakai vannak az életében, amikor valamiért egy adott író vagy regényfajta határozza meg az olvasási szokásait. „Volt egy nagyon meghatározó Márquez korszakom, amikor az összes Márquez könyvet el kellett olvasnom, aztán ugyanezt végigcsináltam Coelhóval. Most éppen Steve Jobs életrajzát olvasom, ami tényleg nagyon inspiráló, és az ember a saját életére vonatkozóan egy csomó tanulságot megpróbál levonni belőle.”Egy másik szavazás is a véghajrájához közeledik az Aranykönyv mellett, mely az Aranytanár nevet viseli. Ezen a szavazáson nem könyveket kellett nevezni és a nyertes sem író vagy írónő lesz, hanem olyan magyar nyelv és irodalom tanárokat lehetett jelölni, akiknek nagy szerepe volt abban, hogy az irodalmat és az olvasást megszeretették diákjaikkal és sokat tettek azért, hogy tanulóik személyisége az irodalom segítségével fejlődhessen.

„Az olvasás élményére rá kell érezni, rá kell kapni, ezért nagyon fontos, hogy itt most a pedagógusok kiemeléséről és kitüntetéséről is szó van, mert igenis van olyan tanár, aki úgy tudja tálalni a kötelezőket, hogy nem kötelezőnek érzed, hogy ki kell olvasnod egy könyvet, akkor ott valami bekattan, és ezt viszed tovább felnőtt korodra.” – mondta Ördög Nóri az Aranytanár szavazás kapcsán, aki legszívesebben saját tanárnőjét is elindította volna a pályázaton. A 3 fordulós verseny az utolsó fordulójánál jár és szintén május 17-én lesz a végső eredményhirdetése az Aranykönyv szavazással egyidejűleg.

Tehát itt a TOP 10! Sok meglepetéssel, de természetesen sok várható címmel és szerzővel is. A külföldi szakácskönyvek között ismét sok az olasz és a görög recepteket bemutató könyv, de persze Jamie Olivert sem hanyagolták a szavazók. A magyar gasztronómia nagyasszonyai, Horváth Ilona és Frank Júlia mellé most meglepetésvendégként érkezett sokak kedvence, Hegyi Barbara Abraka Babra címmel, gyönyörű fotókkal illusztrált szakácskönyve. Sok-sok klasszikus mese mellett nagy kedvenc külföldi kategóriában a Vándorsólyom kisasszony gyermekei, a magyar tinik pedig minden bizonnyal a Szent Johanna gimi kalandjaiért rajonganak, a szerző ugyanis két könyvvel is jelen van a 10-es listán.

Ismeretterjesztő kategóriában várható volt Steve Jobs könyvének sikere, persze ott van a csodálatos kutyadoki, Cesar Millan új könyve is, a magyarok között pedig még mindig kedvenc és mértékadó Popper Péter, Ranschburg Jenő és természetesen Müller Péter is. Szépirodalmi kedvenceink között még mindig ott van Coelho, Marquez, Kerouac és Ulickaja, meg persze nagy filmélmények olvasmányai, mint a Király beszéde vagy a Katedrális. Szabó Magda és Márai Sándor népszerűsége is állandó, de azért ott van Grecsó Krisztián, Kepes András és sokak televíziós kedvence, D.Tóth Kriszta is. És persze a szórakoztató irodalom rajongói sem maradtak tétlenek! Továbbra is nagy kedvenc Leslie L.Lawrence, Vavyan Fable, még mindig imádják az olvasók Fejős Éva könyveit, hisz két címmel is szerepel a 10-es listán, és a nagy kérdés: vajon sikerül-e Frei Tamásnak a duplázás? Tavaly A Megmentő című regény aratott győzelmet, vajon idén A Bankár is hozza ezt az eredményt? Május 17-én kiderül!

Tessék szavazni, bizonyítsuk be, hogy valóban mindenki olvas!www.aranykonyvszavazas.hu
www.facebook.com/aranykonyvA SZAVAZÁS MENETE – RÉSZLETESEN


A szavazás végig a www.aranykonyvszavazas.hu weboldalon keresztül zajlik.
Április 24. és május 6. között dől el, hogy kik nyerik meg az Aranykönyv 2011 Díjakat.
Május 17-én az Aranykönyv 2011 Gálán derül ki a győztes könyvek, szerzők, kiadók névsora.
 

 

SzK
(reklámipar)
 

 
vissza az előző oldalra

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung, hogy a legtökéletesebb képélményt alkossák meg a HDR10+ technológiával

Tovább

Négynapos sörünnepet rendeznek a Szabadság téren

Sörünnepet rendeznek június 15 és 18 között a Szabadság téren Belvárosi Sörfesztivál néven. 

Tovább

A Decathlon új kezdeményezése mozgásba hozza az országot

A Magyarországon piacvezető Decathlon hitvallásának egyik alappillére a mozgás népszerűsítése, a vállalat küldetésének tekinti, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sportolás örömét. Kutatások bizonyítják, hogy ma több mint 4 millió magyar...

Tovább

Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban

Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

Tovább

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat

Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket. 

Tovább

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. 

Tovább

Zenekar a lépcsőn

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt idén is a Visionary 7 készítette. A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt...

Tovább

“Adjátok vissza lányainkat”

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM

Tovább

Kállay-Saunders András 5. lett az idei Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat...

Tovább

Az egyedülálló diplomások gyorsabban találnak párt

Előnyt vagy hátrányt jelent, ha egy társkereső diplomás? Vajon máshogy keresnek párt maguknak a diplomások az interneten? Az első kérdésben megoszlanak a vélemények, de a megkérdezett diplomás egyedülállók jelentős részének igenis számít, hogy...

Tovább

Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. 

Tovább

Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat

A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. 

Tovább

Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos.

Tovább

5000 négyzetméteres közpark és high-tech konténerkilátó az AGORA Budapest építkezésén

Március óta zajlanak az AGORA Budapest építési munkálatai. A projekt ingatlanfejlesztője, a HB Reavis rendhagyó módon a fővárosi közösséget és jövőbeli bérlőit lepte meg egy saját építési területéből leválasztott 5000 négyzetméteres zöld...

Tovább

Formabontó közterületi kampány: szobrot tisztított a Neatly

Nemrégiben indult el Budapesten a magyar Neatly, mely ruhatisztítást és vasalást kínál online megrendelésre.

Tovább

Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

Tovább

A MITTE Communications új ügyfelekkel zárja az évet

A MITTE Communications 2014 második felében új partnerekkel bővítette ügyfélkörét. A stratégiai kommunikációs ügynökség irodája emellett jelölt az Iroda.hu szakportál által meghirdetett "Az Év Design Irodája" versenyen, melynek...

Tovább

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Gulyás Jánost nevezték ki az MEC Wavemaker közép- és kelet-európai vezetőjének

Gulyás Jánost, az MEC Magyarország ügyvezetőjét nevezte ki a vállalatcsoport az MEC Wavemaker vezetőjének a közép- és kelet-európai régióban. A kinevezést Jeremy Clark, az MEC Wavemaker EMEA-régióbeli vezérigazgatója jelentette be.

Tovább

07

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Adanima Consulting Kft

Az Adanima Consulting Kft fő feladata: kommunikációs ügynökség, különösen média kommunikáció, s médiatervezés Cégnév: Adanima Consulting...
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Rontják a város képét, nem tetszenek.
0%
Egy modern városban ezek megszokott dolgok.
0%
Olyan kevés van, nem is tűnik fel a jelenlétük.
0%
Tetszenek, és működnek is.
0%
Remek eszközök ezek a városmarketinghez, még többet!
98%
Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin design display divat fiat fifa google horeca iphone karácsony könyv közbeszerzés kutatás laptop márka marketing okostelefon olimpikon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus vostro adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. bank Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr danone David Hasselhof dekoráció dell design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius generali gerilla goodwill google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia Kenderesi kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego lenovo libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paralimpikon paypal Pécs pepsi pepsi, retró, personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising PRGN public relations puma QR rádió redbull reklám reklam reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklamipar reklámipar reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtburesz sajtó samsung sanoma Slow Budapest social social media soproni sör söröcske spar sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telefon telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef unicum ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy vendéglátás verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web web2 webshop westend workshop wwf yogabook youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis