FaceBook blog.hu

Marketing - Horeca / Turizmus

És ez minden nap így megy nyáron

2012.08.10

Lehet, hogy a globális felmelegedés, de az sem kizárt, hogy csak a szeszélyes évszakok tehetnek róla, mindenesetre ezen a nyáron - talán mindenkinek feltűnt már, hogy- a hőmérséklet igencsak szélsőséges.

Amikor épp nem 15 fokban meleg teát szürcsölgetve sízokniról és lobogó kandallóról álmodozunk, akkor a negyven egy-két fokban küzdünk a túlélésért. De vajon mi csillapíthatná jobban a kánikulától tikkadt urbánus lakosság szomjúságát, mint egy jó fröccs a belvárosban?!Az Erzsébet téren nemrég megnyitott Fröccsterasz tökéletes alternatívát kínál a balzsamos nyári éjszakák elütésére. A terasz frekventált elhelyezkedése miatt szinte bárkinek útba eshet jövet menet. Könnyű megközelíteni, és valószínűleg mindenki be tudja tájolni, hogy hol van, így a városban nehezen tájékozódó barátaink is oda bírnak találni rájuk törő pánikroham nélkül.

A korábban a gördeszkások és hajléktalanok uralta része a térnek, mára az egyik kedvenc helyemmé vált Pesten, és az eddig fix Kazinczy utcai opciók méltó alternatíváját jelenti. Ez többek között azért is remek számomra, mert mostanáig minden városban töltött éjszakámon szembe kellett néznem egyik nagy félelmemmel, melyet egy bohóc testesít meg a Mika bejáratánál, de erről talán majd máskor ejtek szót.A Fröccsterasz nem akar több lenni annál, mint ami, és lehet, hogy ez benne a legjobb. Nem kerítettek nagy felhajtást a megnyitás előtt, beharangozva azt, hogy ez most aztán tényleg nagyon más lesz, mint az eddig létező összes budapesti hely, és végül úgyis kiderül, hogy nem, mert láttunk már ilyet, nem egyet. A bájosan retró stílus, a design, a színes lámpák és a határozottan jó zene annyira jól működik együtt, hogy minden este egyre korábban telik meg a terasz. A vendégsereg összetétele igencsak vegyes, együtt mulat itt a hipszter populáció, az évszaktól függetlenül öltözködő turisták, a budai zsúrfiúk, a murvában magassarkúban süllyedező lányok, fiatalok és idősebbek, egy szó, mint száz, mindenki talál magához hasonlót.

Az árak teljesen elfogadhatóak, a szomszédos Gödörből lett Akváriumhoz viszonyítva pedig kifejezetten barátságosak. A személyzet jól állja a sarat, az egyen pólós fiúk és lányok igyekeznek gyorsan és barátságosan kiszolgálni a tömeget. Zárójelben jegyezném meg, hogy a lányok rózsaszín pólója annyira tetszik nekem, hogy ha illetékes olvasná ezeket a sorokat, akkor kérem szépen a koordinátákat, hogy hol szerezhetnék egy S-es méretet.

A poharakat illetően ugyan számomra nem világos, hogy mi a rendszer, de van eldobható műanyag, vastag falú RE műanyag, és üvegpohár is. Én, a tegnap elfogyasztott három fröccsömet ezekben és ebben a sorrendben kaptam..ki tudja: lehet, hogy az üveg borospoharat ki kell érdemelni. A szívószálakat és szalvétákat kínáló dobozkában a szemfülesek Fröccsteraszos matricákat is találhatnak, és bizonyára az én lelkem túl gyermeteg, de nagyon boldog tudok lenni egy levonótól.

A Fröccsterasz facebook oldalán megtalálható a heti program, képek és releváns posztok, egyszóval minden, ami érdekelheti a „lájkolókat”, de a legkevésbé sem tolakodó módon folyik a kommunikáció, ami úgyszintén a pozitív pipák sorát gazdagítja.


Forrás: A hivatalos Facebook oldal


Mivel fröccsözésről van szó, nem kikerülhető a mosdó kérdés sem, hiszen előbb utóbb mindenki toporogva kezdi keresni a helyet, aminek a megtalálása számomra először kicsit trükkös volt. Miután azonban egyszer rájön az ember lánya, hogy a színpad mögötti épület alagsorában található a kifejezetten igényes mellékhelység, már csak az lehet az egyetlen gondja, hogy csak egy darab van nyitva, legalábbis a női fronton, amiről személy szerint nyilatkozni tudok. Így tehát célszerű időben elindulni, hogy kibírható legyen az esetleg 5 – 10 perces várakozás, ami akár vicces is lehet, ha olyan mondatokat csíp el közben az ember, mint hogy „szerinted nem baj, hogy pizsamában jöttem?” .

Végezetül szolgáljon mindenkinek tanulságul az úgyszintén itt elhangzott két jó tanács, amit fröccstől felbátorodott, mobiltelefonját nyomkodó társuknak szánt egy társaság, miszerint „BE NE JELÖLD!” és „NEHOGY ÍRJ NEKI”. Ámen.
 

Leskó Judit
(reklámipar)

 
vissza az előző oldalra

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung, hogy a legtökéletesebb képélményt alkossák meg a HDR10+ technológiával

Tovább

Négynapos sörünnepet rendeznek a Szabadság téren

Sörünnepet rendeznek június 15 és 18 között a Szabadság téren Belvárosi Sörfesztivál néven. 

Tovább

A Decathlon új kezdeményezése mozgásba hozza az országot

A Magyarországon piacvezető Decathlon hitvallásának egyik alappillére a mozgás népszerűsítése, a vállalat küldetésének tekinti, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sportolás örömét. Kutatások bizonyítják, hogy ma több mint 4 millió magyar...

Tovább

Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban

Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

Tovább

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat

Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket. 

Tovább

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. 

Tovább

Zenekar a lépcsőn

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt idén is a Visionary 7 készítette. A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt...

Tovább

“Adjátok vissza lányainkat”

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM

Tovább

Kállay-Saunders András 5. lett az idei Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat...

Tovább

Az egyedülálló diplomások gyorsabban találnak párt

Előnyt vagy hátrányt jelent, ha egy társkereső diplomás? Vajon máshogy keresnek párt maguknak a diplomások az interneten? Az első kérdésben megoszlanak a vélemények, de a megkérdezett diplomás egyedülállók jelentős részének igenis számít, hogy...

Tovább

Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. 

Tovább

Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat

A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. 

Tovább

Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos.

Tovább

5000 négyzetméteres közpark és high-tech konténerkilátó az AGORA Budapest építkezésén

Március óta zajlanak az AGORA Budapest építési munkálatai. A projekt ingatlanfejlesztője, a HB Reavis rendhagyó módon a fővárosi közösséget és jövőbeli bérlőit lepte meg egy saját építési területéből leválasztott 5000 négyzetméteres zöld...

Tovább

Formabontó közterületi kampány: szobrot tisztított a Neatly

Nemrégiben indult el Budapesten a magyar Neatly, mely ruhatisztítást és vasalást kínál online megrendelésre.

Tovább

Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

Tovább

A MITTE Communications új ügyfelekkel zárja az évet

A MITTE Communications 2014 második felében új partnerekkel bővítette ügyfélkörét. A stratégiai kommunikációs ügynökség irodája emellett jelölt az Iroda.hu szakportál által meghirdetett "Az Év Design Irodája" versenyen, melynek...

Tovább

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Gulyás Jánost nevezték ki az MEC Wavemaker közép- és kelet-európai vezetőjének

Gulyás Jánost, az MEC Magyarország ügyvezetőjét nevezte ki a vállalatcsoport az MEC Wavemaker vezetőjének a közép- és kelet-európai régióban. A kinevezést Jeremy Clark, az MEC Wavemaker EMEA-régióbeli vezérigazgatója jelentette be.

Tovább

02

1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Molnár és Faragó Bt.

A Molnár és Faragó Bt. több mint 10 éve foglalkozik nyomdaipari szolgáltatásokkal, vállalkozásunk pedig több mint 15 éves múltra tekint vissza....
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Rontják a város képét, nem tetszenek.
0%
Egy modern városban ezek megszokott dolgok.
0%
Olyan kevés van, nem is tűnik fel a jelenlétük.
0%
Tetszenek, és működnek is.
0%
Remek eszközök ezek a városmarketinghez, még többet!
97%
Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin design display divat fiat fifa google horeca iphone karácsony könyv közbeszerzés kutatás laptop márka marketing okostelefon olimpikon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus vostro adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. bank Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr danone David Hasselhof dekoráció dell design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius generali gerilla goodwill google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia Kenderesi kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego lenovo libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paralimpikon paypal Pécs pepsi pepsi, retró, personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising PRGN public relations puma QR rádió redbull reklám reklam reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklámipar reklamipar reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtburesz sajtó samsung sanoma Slow Budapest social social media soproni sör söröcske spar sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telefon telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef unicum ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy vendéglátás verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web web2 webshop westend workshop wwf yogabook youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis