FaceBook blog.hu

Marketing - Horeca / Turizmus

Engem a Romkert döntöget romba

2012.08.22

Azt mondják, akkor születnek a legnagyobb alkotások, mikor az ember a komfort zónáján kívülre kerül. Ez az elmélet az egyetlen magyarázatom és mentségem arra, hogy miért töltöttem el augusztus 20.-án este tíz percet a Rudas Romkertben.

A mostani látogatásomat megelőzően életemben egyszer, hozzávetőlegesen 5 évvel ezelőtt jártam itt, akkor úgy ítéltem meg, hogy mindenki, aki Budapesten rendelkezik szolárium bérlettel, és fehér nadrágot visel, az itt szórakozik. A helyzet mára csupán annyit változott, hogy a lányok egyáltalán nem viselnek nadrágot. Sem.

A csinos szórakozó közönség szelektálása a bejáratnál kezdődik, a biztonsági emberek gondos válogató munkájának eredményeképpen. Bár először roppant mókásnak találtam az előbb említett személyzet megfigyelését, a procedúra végére változtattam az álláspontomon. Kicsit félek is, hogy ha netalántán olvassák ezt a cikket - vagy maradjunk abban, hogy a fülükbe jut – akkor megkeresnek, szóval ideje kitalálnom valami nagyon ravasz álnevet, máskülönben meg kell fogadnom a jó öreg Pataky Attila tanácsát városelhagyás ügyben.

A bejutás igen szigorú szabályokhoz kötött, és az teljesen rendben is van, hogy például ki kellett dobnom a táskámból a grapefruit levemet, és a túlélő ropimat. Ámde ezután jött csak a neheze. Ha az embernek esetlegesen bármiféle változás történt a külsejében a személyi igazolványán szereplő képhez képest – ami lássuk be, nem túl ritka, ha éppen nem a múlt héten csináltattuk az iratainkat, vagy az okmányirodában dolgozó hölgyet kevéssé érdekelte a fotóművészetben való elmélyedés- akkor az összes adatunkra vonatkozó villámkérdések következnek.

Ha mindre helyes választ adtunk - példának okáért arra is, hogy „MUTEROD NEVE????”- a következő szintet a ruha ellenőrzésen való megfelelés jelenti. Lányoknak ajánlott a minél kevesebb, de annál csillogóbb ruházat, a magassarkú cipő, és revü smink viselete, valamint plusz pontot jelentenek a szilikon elemek. Fiúknál – ha jól figyeltem meg- az ing vagy az izompóló, a fényes cipő, és a csillogóan tar kopasz fej a preferált dress code.

A zene egy igen szubjektíven megítélhető kérdés, szóval maradjunk annyiban, hogy én személy szerint nem könyörögtem a DJ-nek, hogy ossza meg velem a playlist- jét.

A bejutástól számított körülbelül 8 perc alatt rám zúdult élmény-áradatot tetőzte a bárpultnál ért sokk, és most nem is arra gondolok, hogy a mellettem álló fiú és lány úgy gondolhatta, hogy ők már hazaértek valamelyikük otthonába. Hogy mi került 2 deciliter borban, és egy hosszúlépésben 2200 forintba.. nos: azon még mindig tanakszom. Mindenesetre két perc múlva a távozás mellett voksoltunk, és részemről ez volt az éjszaka egyik legjobb döntése.

Az egyetlen pozitívum, amit számomra fel tud mutatni a hely, csupán az elhelyezkedése. Az egyik dolog, amit a legjobban szeretek Budapestben, hogy remekül szeparál. Mások vagyunk, mást szeretünk, máshogy gondolkodunk, máshogy szórakozunk, nincs ezzel semmi baj, semmi sem kötelező. A Gellért- hegy lábánál lévő, csodaszép éjszakai Duna- parti kilátással rendelkező Romkertnek így azt hiszem, minimum ismételten 5 évet kell várnia, hogy újból meglátogassam.

A hely azonban attól tartok, hogy nélkülem - és a hozzám hasonlók nélkül is- jól meglesz, mivel általában tömve van az „open air” szezonban. A Rudas Romkert facebook oldalának ebben a pillanatban 11982 rajongója van, és 15942 ember jelentkezett be innen. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a kutató munkám során lebukott ismerőseim, akik ezeket a számokat gyarapítják, egy hosszabb elbeszélgetésre számíthatnak velem. Csak úgy mondom.)Az, hogy mennyire nem vagyok egy hullámhosszon a Romkert szellemiségével valószínűleg a magyarázó tényezője annak is, hogy nem tudom értelmezni a facebook oldalukon feltüntetett hivatalos bemutatkozásukat, ami „copy paste”- elve így hangzik : „Kedvenc nyitott szórakozóhelyed az Erszébet híd budai lábánál minden hétfőn, kedden&szerdán(18+), csütörtökön, pénteken és szombaton téged vár 21+ kor felett! ”
Hm. Akárhányszor olvasom újra, nem megy.

És bár valószínűleg én már így is a pokol kénköves tüzén fogok megégni a gonoszkodásaim miatt, de ebben a mondatban nem az „Erszébet híd” okozza a dekódolási problémámat. Akinek van megfejtési ötlete, várom szeretettel e-mailben, kommentben, facebookon, galambpostával, bárhogy. Nehogy esetleg emiatt legyenek álmatlanok a nyári éjszakáim.
 

Leskó Judit
(reklámipar)

 
Címkék: horeca, kocsma, sör
vissza az előző oldalra

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung, hogy a legtökéletesebb képélményt alkossák meg a HDR10+ technológiával

Tovább

Négynapos sörünnepet rendeznek a Szabadság téren

Sörünnepet rendeznek június 15 és 18 között a Szabadság téren Belvárosi Sörfesztivál néven. 

Tovább

A Decathlon új kezdeményezése mozgásba hozza az országot

A Magyarországon piacvezető Decathlon hitvallásának egyik alappillére a mozgás népszerűsítése, a vállalat küldetésének tekinti, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sportolás örömét. Kutatások bizonyítják, hogy ma több mint 4 millió magyar...

Tovább

Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban

Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

Tovább

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat

Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket. 

Tovább

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. 

Tovább

Zenekar a lépcsőn

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt idén is a Visionary 7 készítette. A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt...

Tovább

“Adjátok vissza lányainkat”

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM

Tovább

Kállay-Saunders András 5. lett az idei Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat...

Tovább

Az egyedülálló diplomások gyorsabban találnak párt

Előnyt vagy hátrányt jelent, ha egy társkereső diplomás? Vajon máshogy keresnek párt maguknak a diplomások az interneten? Az első kérdésben megoszlanak a vélemények, de a megkérdezett diplomás egyedülállók jelentős részének igenis számít, hogy...

Tovább

Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. 

Tovább

Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat

A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. 

Tovább

Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos.

Tovább

5000 négyzetméteres közpark és high-tech konténerkilátó az AGORA Budapest építkezésén

Március óta zajlanak az AGORA Budapest építési munkálatai. A projekt ingatlanfejlesztője, a HB Reavis rendhagyó módon a fővárosi közösséget és jövőbeli bérlőit lepte meg egy saját építési területéből leválasztott 5000 négyzetméteres zöld...

Tovább

Formabontó közterületi kampány: szobrot tisztított a Neatly

Nemrégiben indult el Budapesten a magyar Neatly, mely ruhatisztítást és vasalást kínál online megrendelésre.

Tovább

Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

Tovább

A MITTE Communications új ügyfelekkel zárja az évet

A MITTE Communications 2014 második felében új partnerekkel bővítette ügyfélkörét. A stratégiai kommunikációs ügynökség irodája emellett jelölt az Iroda.hu szakportál által meghirdetett "Az Év Design Irodája" versenyen, melynek...

Tovább

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Gulyás Jánost nevezték ki az MEC Wavemaker közép- és kelet-európai vezetőjének

Gulyás Jánost, az MEC Magyarország ügyvezetőjét nevezte ki a vállalatcsoport az MEC Wavemaker vezetőjének a közép- és kelet-európai régióban. A kinevezést Jeremy Clark, az MEC Wavemaker EMEA-régióbeli vezérigazgatója jelentette be.

Tovább

08

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

BlackBox Produkciós Ház

Cégnév: Blackbox Produkciós Ház Kft Cím: 1277 Budapest, Pf. 56. Telefon: 06 1 225 04 70, 06 20 521 8833 E-mail: info@blackboxprodukcio.hu...
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Rontják a város képét, nem tetszenek.
0%
Egy modern városban ezek megszokott dolgok.
0%
Olyan kevés van, nem is tűnik fel a jelenlétük.
0%
Tetszenek, és működnek is.
0%
Remek eszközök ezek a városmarketinghez, még többet!
97%
Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin design display divat fiat fifa google horeca iphone karácsony könyv közbeszerzés kutatás laptop márka marketing okostelefon olimpikon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus vostro adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. bank Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr danone David Hasselhof dekoráció dell design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius generali gerilla goodwill google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia Kenderesi kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego lenovo libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paralimpikon paypal Pécs pepsi pepsi, retró, personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising PRGN public relations puma QR rádió redbull reklam reklám reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklámipar reklamipar reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtburesz sajtó samsung sanoma Slow Budapest social social media soproni sör söröcske spar sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telefon telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef unicum ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy vendéglátás verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web web2 webshop westend workshop wwf yogabook youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis