FaceBook blog.hu

Marketing - Horeca / Turizmus

Magyarország legjobb éttermeit díjazták

2016.03.01

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Idén is az Onyx nyerte az Év Étterme díjat a Dining Guide értékelése szerint.

A csúcsgasztronómiától a street food-ig

Február 29-én, hétfőn este átadták a díjakat Magyarország kiemelkedő éttermeinek, séfjeinek, a Dining Guide idei, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett nagyszabású gáláján. A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját a korábban is többszörösen díjazott Onyx, az Év Szakácsteljesítménye Díjat pedig az Onyx séfje, Széll Tamás kapta a Bocuse d'Or-on elért teljesítményéért.

A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, a díjat Sárközi Ákos séf vette át. A Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díjával gazdagodott, a Törley-Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCA séfe és tulajdonosa nyerte. Street Food kategóriában, a PolaPola érdemelte ki a Staropramen-Év Street Food Díját.

A legjobbak nyomában

Az idei kalauz szakmai hitelességét a nemzetközileg elismert, 2 Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari személye is garantálta. A zsűri elnöke, az olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját.

Az Év Étterme díj birtokosa 2016-ban a nemzetközileg is elismert, a Gerbeaud-házban működő Onyx étterem. A Szulló Szabina és Széll Tamás vezette konyha Magyarországon túlmutató sikereinek ékes bizonyítéka a Michelin-csillag. A 92 pontot elért Onyx éttermét követi a szintén Michelin-csillaggal és 92 ponttal elismert Costes, valamint a 90+ pontos Borkonyha. A Costes testvére, a Costes Downtown 90 ponttal szerepel a kalauzban. A nagypolgári környezetben, a Boscolo Budapest szálloda éttermeként működő Salon 87 pontot kapott, ők az esszenciális magyar gasztronómia képviselői. Szintén Magyarország tíz legjobb étterme között az igényes, magyar regionális étterem, a Babel 86 ponttal. A modern elegancia könnyedségét a robusztus cári pompával ötvöző Arany Kaviár fine dining étterem 85 pontot kapott, míg a belvárosi fesztelen csúcsgasztronómia képviselője, a MÁK Bisztró 84+ ponttal található meg a kalauzban. A nemrég nyílt budai kulináris központ, a Gerbeaud Émile keresztnevéről elnevezett Émile egy új versenyző a top tízes mezőnyben, 84 ponttal szintén az egyik legjobb magyarországi étteremnek számít. A budai Várban működő élvonalas Alabárdos étterem 83+ ponttal zárja a TOP10 legjobb étterem sorát.

A termelői különdíjakról

A Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Lévai Anikó három magyar termelőnek adott át díjat. Sándor Tamás kézműves sajtkészítőt, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselőjét, Balogh Nagy Erzsébetet, a keleméri juhtenyésztőt (Keleméri Báránykák) valamint Szabó Györgyöt, a bükki füvesembert, a Györgytea alapítóját díjazták.

A Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauzról

Magyarország legrégebbi és legmértékadóbb gasztronómiai platformjának számító Dining Guide a gála estéjével egyidőben, február 29-én jelentette meg az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauzát, melyet március 1-jétől lehet kapni az újságárusoknál. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval. Az étteremkalauz idén ismét tartalmazza majd a Street Food mellékletet, de listázza a budapesti vigalmi negyed legjobb helyeit is.

„Nekem általában elég három-négy étel, hogy értékelni tudjak” – nyilatkozta a 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari. „Olaszországban az antipasto (előétel), primo (első), secondo (második-fő) és dolce (desszert) alapján már ki tudok alakítani egy képet. Mi most a Dining Guide kalauzának összeállításánál túlszárnyaltuk ezt, mert mindannyian legalább három különböző ételt rendeltünk és én mindegyiket megkóstoltam. Volt, hogy olykor hárman, de még az is előfordult, hogy négyen ültünk egy asztalnál, így több mint tizenöt ételt kóstoltam egy-egy alkalommal.”

A fogyasztóvédelmi gondossággal készült és összeállított étteremkalauz kapcsán Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett: „A jó étterem arról ismerszik meg, hogy a vendéget ételhez jutása előtt már felkészítik arra, hogy valami nagy dolog van készülőben, ezért a vendég figyelme fokozódik. Az étteremnek az a célja, hogy minket elvarázsoljon, hiszen akkor jövünk vissza. Ez nagyon fontos szempont. Ha az étterem ebben úgy gondolkodik, hogy nem érdekes, mi történik a vendégével, míg az étel meg nem érkezik, akkor nagyot téved. Mert az emberek nem automaták. Az étterem egy szolgáltatás és nem egy alapanyagbánya.”



A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai

Fődíj: Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx

Különdíjak:

Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA - Fehér Gábor, séf
Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola

Magyar Konyha Az Év Termelője Díj: 

• Sándor Tamás (Bükki Sajt)
• Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
• Szabó György (Györgytea)

Top 10 étterem:

1. Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
2. Costes – Palágyi Eszter, séf
3. Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
4. Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
5. Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
6. Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
7. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
8. MÁK – Mizsei János, séf
9. Émile – Kövér Gergely, séf
10. Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf

 

(SzK)

 
Címkék: étterem
vissza az előző oldalra

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung, hogy a legtökéletesebb képélményt alkossák meg a HDR10+ technológiával

Tovább

Négynapos sörünnepet rendeznek a Szabadság téren

Sörünnepet rendeznek június 15 és 18 között a Szabadság téren Belvárosi Sörfesztivál néven. 

Tovább

A Decathlon új kezdeményezése mozgásba hozza az országot

A Magyarországon piacvezető Decathlon hitvallásának egyik alappillére a mozgás népszerűsítése, a vállalat küldetésének tekinti, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sportolás örömét. Kutatások bizonyítják, hogy ma több mint 4 millió magyar...

Tovább

Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban

Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

Tovább

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat

Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket. 

Tovább

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. 

Tovább

Zenekar a lépcsőn

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt idén is a Visionary 7 készítette. A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt...

Tovább

“Adjátok vissza lányainkat”

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM

Tovább

Kállay-Saunders András 5. lett az idei Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat...

Tovább

Az egyedülálló diplomások gyorsabban találnak párt

Előnyt vagy hátrányt jelent, ha egy társkereső diplomás? Vajon máshogy keresnek párt maguknak a diplomások az interneten? Az első kérdésben megoszlanak a vélemények, de a megkérdezett diplomás egyedülállók jelentős részének igenis számít, hogy...

Tovább

Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. 

Tovább

Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat

A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. 

Tovább

Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos.

Tovább

5000 négyzetméteres közpark és high-tech konténerkilátó az AGORA Budapest építkezésén

Március óta zajlanak az AGORA Budapest építési munkálatai. A projekt ingatlanfejlesztője, a HB Reavis rendhagyó módon a fővárosi közösséget és jövőbeli bérlőit lepte meg egy saját építési területéből leválasztott 5000 négyzetméteres zöld...

Tovább

Formabontó közterületi kampány: szobrot tisztított a Neatly

Nemrégiben indult el Budapesten a magyar Neatly, mely ruhatisztítást és vasalást kínál online megrendelésre.

Tovább

Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

Tovább

A MITTE Communications új ügyfelekkel zárja az évet

A MITTE Communications 2014 második felében új partnerekkel bővítette ügyfélkörét. A stratégiai kommunikációs ügynökség irodája emellett jelölt az Iroda.hu szakportál által meghirdetett "Az Év Design Irodája" versenyen, melynek...

Tovább

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Gulyás Jánost nevezték ki az MEC Wavemaker közép- és kelet-európai vezetőjének

Gulyás Jánost, az MEC Magyarország ügyvezetőjét nevezte ki a vállalatcsoport az MEC Wavemaker vezetőjének a közép- és kelet-európai régióban. A kinevezést Jeremy Clark, az MEC Wavemaker EMEA-régióbeli vezérigazgatója jelentette be.

Tovább

04

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gelbert Ecoprint

Valódi, 100%-ban alkoholmentes nyomtatási technológiát vezettünk be, drasztikusan csökkentve ezzel az ózonképződésben szerepet játszó illékony...
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Rontják a város képét, nem tetszenek.
0%
Egy modern városban ezek megszokott dolgok.
0%
Olyan kevés van, nem is tűnik fel a jelenlétük.
0%
Tetszenek, és működnek is.
0%
Remek eszközök ezek a városmarketinghez, még többet!
97%
Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin design display divat fiat fifa google horeca iphone karácsony könyv közbeszerzés kutatás laptop márka marketing okostelefon olimpikon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus vostro adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. bank Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr danone David Hasselhof dekoráció dell design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius generali gerilla goodwill google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia Kenderesi kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego lenovo libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paralimpikon paypal Pécs pepsi pepsi, retró, personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising PRGN public relations puma QR rádió redbull reklam reklám reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklamipar reklámipar reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtburesz sajtó samsung sanoma Slow Budapest social social media soproni sör söröcske spar sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telefon telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef unicum ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy vendéglátás verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web web2 webshop westend workshop wwf yogabook youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis