FaceBook blog.hu

Online - Web

Nincs online videó, de jól mérhető a hatékonysága

2013.10.02

A TV reklám és az online videó hatékonysága és helye a kommunikációs mixben.

Nem létezik olyan, hogy online videó, mára inkább olyan platformfüggetlen mozgóképes tartalomról érdemes beszélni, ami egyre komolyabb helyet követel magának a kommunikációs mixben. Ráadásul a technológia fejlődésével mára a hatékonyság mérése és a tévés kampányokkal való együtt tervezése sem okoz már gondot – így foglalható össze a Mindshare, az EVO Media és a Live Info által megrendezett On The Spot konferencián előadó szakemberek főbb mondanivalója.

Az első ízben megrendezett konferencián a hazai piaci szereplők mellett olyan nemzetközi nagyágyúk képviseltették magukat, mint a Google, vagy a világ legnagyobb videoplatformja, a 6300 kiadói és vállalati ügyféllel – köztük olyanokkal, mint a New York Times, a Turner vagy a Red Bull - rendelkező Brightcove.

Konferencia szervezői azt tűzték ki célul, hogy elismert hazai és nemzetközi szakemberek segítségével mutassák be azokat az új trendeket a mintegy száz fő meghívottnak, amelyek az online videókban rejlő kommunikációs lehetőségek hazai adaptálását jelentik. A Google képviseletében Kovács Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy az internetes felhasználók már nem egyszerűen online videókat fogyasztanak a legtöbben, hanem kiváló minőségű és főként jelentős mennyiségű valódi, értékes tartalmat. Az óriáscég ezért a felhasználók által létrehozott videók mellett a saját gyártású tartalmak gyártás irányába mozdul, Budapesten heteken belül megnyílik a Google negyedik saját stúdiója (Creator Space), ahol tartalomgyártók kapnak ingyenes lehetőséget elképzeléseik megvalósítására.

A videós tartalmak mennyiség mellett elsősorban a minőségre hívta fel a figyelmet előadásában Cassandra Zuffante, a Brightcove Észak- és Közép Európai partnerkapcsolati igazgatója. A szakember elsősorban arra a trendre hívta fel a figyelmet, hogy több nemzetközi márka igen jelentős tartalomgyártóvá nőtte ki magát. Elég csak a Red Bullra gondolni, ahol maga a márka szinte tartalommá válik, vagyis a hirdetői üzenet maga a tartalom, direkt eladást ösztönző üzenet nélkül. A világ legnagyobb videoplatformjának képviselője meglepő adatokkal is szolgált: kutatásaik szerint egy videós tartalmat is kínáló weboldalon 85 százalékkal nagyobb eséllyel történik eladás, mint egy olyan oldalon, ahol nincs ilyen tartalom.

Hazai vizekre evezve Pásztor András, a Live Info ügyvezetője az itthoni tapasztalatok mellett a régiós lehetőségekről is szólt. Az AP nemzetközi hírügynökség exkluzív videós tartalmát egységes értékesítési disztribúciós hálózatba szervező társaság vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekkel a tartalmakkal elsősorban olyan felhasználókat érhetnek el nagyon hatékonyan a hirdetők, akik a televíziót alig, vagy egyáltalán nem néznek. Szintén ezt az aspektust emelte ki Gazsó Gábor, az EvoMédia értékesítési igazgatója is, aki szerint a jogtiszta és minőségi videós tartalom helyet követel magának a kommunikációs mixben, amit a legjobban az bizonyít, hogy egy prémium videós tartalomhoz kapcsolódó hirdetés értéke a szakember szerint egy 7 perces primetime reklámblokk spotjával mérhető össze. A felhasználók elkötelezettek és sokkal affinisabbak egy rövid reklámspot iránt.

Demeter Zsófia az R-Time képviseletében az online videós tartalommal kapcsolatos mérési és tervezési nehézségekről is beszélt, de hozzátette: a társaság kutatásai szerint az online videós tartalom elérése 23 százalékkal magasabb, mint egy klasszikus banneré. Ambruszter Géza, a Gemius Hungary országmenedzsere egy esettanulmányon keresztül bizonyította, hogy az online videóval megtámogatott kampány jóval hatékonyabb a csak tévés megjelenésnél. A konferencia zárásaként viszont a Mindshare képviseletében Kiss Krisztina és Pánczél Gabriella olyan tervezési-mérési eszközt mutatott be a konferencia résztvevőinek, amelynek használatával az online videók kommunikációs mixhez hozzáadott értéke többé nem válik megkérdőjelezhetővé: a nemzetközi trendeknek megfelelően a médiaügynökségnél együtt tervezhetővé vált a tévé az online videóval.

A konferencia vendégeit Mautner Zsófia, gasztroblogger, az RTL Klub műsorvezetője látta vendégül.

A konferenciát a Mindshare Budapest Facebook élőben lehetett figyelemmel kísérni. Az oldalon az előadások most is megtekinthetők:


SzK
(reklámipar)

 
Címkék: tévé, kutatás, online
vissza az előző oldalra

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung

Új együttműködést hozott létre a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung, hogy a legtökéletesebb képélményt alkossák meg a HDR10+ technológiával

Tovább

Négynapos sörünnepet rendeznek a Szabadság téren

Sörünnepet rendeznek június 15 és 18 között a Szabadság téren Belvárosi Sörfesztivál néven. 

Tovább

A Decathlon új kezdeményezése mozgásba hozza az országot

A Magyarországon piacvezető Decathlon hitvallásának egyik alappillére a mozgás népszerűsítése, a vállalat küldetésének tekinti, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sportolás örömét. Kutatások bizonyítják, hogy ma több mint 4 millió magyar...

Tovább

Környezettudatos üveghulladék gyűjtés a SPAR áruházaiban

Környezetünk megóvása érdekében a SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

Tovább

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat

Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket. 

Tovább

Geomédia: Jön a magyar Turning Points

Hamarosan már magyar nyelven is kapható lesz a The New York Times évkönyve, a Turning Points. 

Tovább

Zenekar a lépcsőn

A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt idén is a Visionary 7 készítette. A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje közel 3000 embert mozgatott meg a Múzeumok Éjszakáján. A kampányt...

Tovább

“Adjátok vissza lányainkat”

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM

Tovább

Kállay-Saunders András 5. lett az idei Eurovízión!

Az 59. Eurovíziós Dalverseny döntője Koppenhágában került megrendezésre. Így Dánia egyedülálló módon másodszorra rendezhette meg a neves dalversenyt. Mint minden évben, így most is két elődöntő zajlott le. A hat döntős országgal együtt huszonhat...

Tovább

Az egyedülálló diplomások gyorsabban találnak párt

Előnyt vagy hátrányt jelent, ha egy társkereső diplomás? Vajon máshogy keresnek párt maguknak a diplomások az interneten? Az első kérdésben megoszlanak a vélemények, de a megkérdezett diplomás egyedülállók jelentős részének igenis számít, hogy...

Tovább

Még 15 napig nevezhetsz! - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

November 15-ig még lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a nevezéseket. 

Tovább

Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat

A Budapesti Metropolitan Főiskola decembertől felveszi tantárgyai közé az idén 14. alkalommal megrendezett ’Az Év honlapja’ pályázatot. 

Tovább

Veszélyben a Google titkos kereső algoritmusa?

A Google kereső titkos algoritmusa, mely ugyanakkor a Google szíve-lelke, lehet, hogy többé már nem is olyan titkos.

Tovább

5000 négyzetméteres közpark és high-tech konténerkilátó az AGORA Budapest építkezésén

Március óta zajlanak az AGORA Budapest építési munkálatai. A projekt ingatlanfejlesztője, a HB Reavis rendhagyó módon a fővárosi közösséget és jövőbeli bérlőit lepte meg egy saját építési területéből leválasztott 5000 négyzetméteres zöld...

Tovább

Formabontó közterületi kampány: szobrot tisztított a Neatly

Nemrégiben indult el Budapesten a magyar Neatly, mely ruhatisztítást és vasalást kínál online megrendelésre.

Tovább

Tokaji furmint, tokaji palackban

Kortárs formatervezésű borospalackokból nincs hiány a világban, borvidéki, autentikus palackforma azonban nem született. Ipacs Géza grafikus ebből kiindulva tervezett a tokaji száraz furmint nemzetközi sikereit támogató, időtálló palackot.

Tovább

A MITTE Communications új ügyfelekkel zárja az évet

A MITTE Communications 2014 második felében új partnerekkel bővítette ügyfélkörét. A stratégiai kommunikációs ügynökség irodája emellett jelölt az Iroda.hu szakportál által meghirdetett "Az Év Design Irodája" versenyen, melynek...

Tovább

Új marketing vezető a Hello Event élén

A rendezvényszervező ügynökség marketing igazgatói posztját Urbán Luca viszi tovább, míg Mórocz Melinda továbbra is a szervezet kreatív igazgatója marad.

Tovább

Gulyás Jánost nevezték ki az MEC Wavemaker közép- és kelet-európai vezetőjének

Gulyás Jánost, az MEC Magyarország ügyvezetőjét nevezte ki a vállalatcsoport az MEC Wavemaker vezetőjének a közép- és kelet-európai régióban. A kinevezést Jeremy Clark, az MEC Wavemaker EMEA-régióbeli vezérigazgatója jelentette be.

Tovább

05

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Confhotel Event

A Confhotel Csoport névadója, a Confhotel Event 2000-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a különböző létszám,- és eszközigényű vállalati...
További információk

hírlevél feliratkozás

legolvasottabb cikkek

álláskereső

Miklós Bernadett

Design Terminál, marketing és rendezvény vezető

Tovább

szavazás

Mi a véleménye a kreatív közterületi megoldásokról?

Rontják a város képét, nem tetszenek.
0%
Egy modern városban ezek megszokott dolgok.
0%
Olyan kevés van, nem is tűnik fel a jelenlétük.
0%
Tetszenek, és működnek is.
0%
Remek eszközök ezek a városmarketinghez, még többet!
98%
Korábbi szavazások

címkefelhő

áruház balaton cider coca cola corvin design display divat fiat fifa google horeca iphone karácsony könyv közbeszerzés kutatás laptop márka marketing okostelefon olimpikon online papp-váry porszívó rádió reklám rendezvény tablet tesco tévé turizmus vostro adidas aktuális arc alapítvány alkalmazás alkoholista állás allee amazon ambient apple arany penge arculat ásványvíz atl audi autó autómárka axe baba Bakos Csenge M. bank Bank baranyi réka beckham belső pr Benetton betiltás bírság blackberry blog bond bookline bor borfesztivál borsodi botrány brand btl budapest buli bulvár burger king cba classfm coke csoki csr danone David Hasselhof dekoráció dell design díj direkt marketing disney divat durex electrolux energiaital engagement étterem facebook fanta fejlesztés ferrari fesztivál film flashmob fluor fmcg foci fogyasztói bevonás fogyasztói szokás fogyasztóvédelem fotó fröccs futball fúzió gasztro gemius generali gerilla goodwill google grafika HD Honti heineken herceg hirdetés hírnév honda horec horeca humor hungarofest IBM ikea imázs index innováció instagram interjú internet ipad iphone iphone 5s iptv ital járműreklám játék jog k kampány karrier kávé Kazár Olívia Kenderesi kiállítás kocsma kóla kommunikáció konferencia könyv közmédia közösségi média kreatív kreatív közterület kríziskommunikáció kultúra kupon kutatás kutya kutyaszar lájk lap led lego lenovo libri logó london lottó luxus magazin magyarország márka marketing márton orsolya mcdonalds média médiatanács médiatervezés médiatörvény mém mercedes microsoft mikulás mindigtv mini mobil mol mozi MTVA multicégek munkaügy múzeum neofm nespresso nevetés nike nokia nyár nyomda nyomtatott sajtó obama olimpia online országimázs pálinka pályázat papp-váry paralimpikon paypal Pécs pepsi pepsi, retró, personal branding pinterest plakát playboy pláza politika pr prankvertising PRGN public relations puma QR rádió redbull reklam reklám reklámajándék reklámfelügyelet reklámfilm reklámipar reklamipar reklámjog reklámkivitelezés reklámklub reklámügynökség reklámzene rendezvény RTL sajtburesz sajtó samsung sanoma Slow Budapest social social media soproni sör söröcske spar sport starbucks stella artois strand stratégia szabadalom szálloda szatyor szerencsejáték szex Szili Eszter színház szlogen t-home T-mobile tablet tanulmány targeting társadalom tehetségkutató telefon telekommunikáció telenor termékbevezetés tesco törvény trend turizmus tv twitter üdítő ügyfél ügynökség újság unicef unicum ünnep usa utazás üzlet válság városmarketing vásárcsarnok védjegy vendéglátás verseny vicces vidámpark vine vírus vodafone vodka volkswagen VW web web2 webshop westend workshop wwf yogabook youtube zene

partnereink

Média partnereink

    

Szakmai partnereink


 


 


tudásbázis